Λειτουργούμε Δευτέρα εώς Παρασκευή 12.00 - 21.00

 Όπως και στη ζωή με τη γέννηση, τη διάρκεια της ζωής με τις εξελικτικές της φάσεις και το θάνατο έτσι η παιγνιοθεραπευτική διαδικασία με ένα συμβολικό τρόπο αναπαριστά την αρχή τη μέση και το τέλος της διαδικασίας.

 Ένα χρόνο πριν τέτοια εποχή, κλειστήκαμε όλοι σπίτι μας με εξαιρετική συνέπεια. Τότε κανείς από εμάς δε θα μπορούσε να φανταστεί όλο αυτό που ακολούθησε, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 11:45

«Πόσο αξίζει το δικό σας παιδί;»

Written by

Σίγουρα ξοδεύετε πολλά χρήματα για το παιδί σας. Το όνειρο κάθε γονιού είναι να κάνει το καλύτερο για το παιδί του. Πριν ακόμα γεννηθεί, ονειρεύεται πως θα μοιάζει όταν αρχίσει να περπατά, πώς θα είναι ο χαρακτήρας του, πως θα ήθελε να εξελιχθεί στην ζωή του. Έτσι, όταν το παιδί γεννηθεί, αρχίζει ένας «Γολγοθάς» εξόδων γύρω από το παιδί, την ζωή και το μέλλον του, χωρίς όμως να προηγηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς να υπάρχει σαφής λόγος ή αιτιολογία για όλα αυτά τα έξοδα. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά:

Απο Το (Α) Στο (Ω) Σε Ενα Σπιτι Που Ζουν Παιδια !!!!

Α. Ατυχήματα. Σκεφτείτε τι πιθανά ατυχήματα θα μπορούσαν να συμβούν στο δικό σας σπίτι αποκλειστικά και ….. αποκλείστε τα! Κάνετε «ξενάγηση» στα παιδιά και δείξτε τους τις επικίνδυνες γωνιές ,αφού πρώτα εσείς οι γονείς κάνετε μια ξενάγηση «σαν να πρόκειται να το..αγοράσετε»!

Η Βία..

Το παιδί γεννιέται με βίαιο τρόπο σε βίαιο κόσμο. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει από υπερβολική, παθολογική αγάπη.

Υπάρχουν πολλά είδη βίας στην ζωή των παιδιών. Σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία.

Πολλοί γονείς και παιδαγωγοί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την σωματική βία, την αντικαθιστούν λανθασμένα με την λεκτική βία που έχει κι αυτή πολλά και αρνητικά αποτελέσματα:

ο 1ος αποχωρισμός’’

H ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο πρώτο του σχολείο είναι πολύ σημαντική και σε μεγάλο βαθμό προσδιορίζει τη μετέπειτα σχολική του πορεία. Αποτελεί μια συνολική διαδικασία που δεν αφορά μόνο το σχολείο, μα εμπλέκει ουσιαστικά και ενεργά και την οικογένεια. Η σημαντική προετοιμασία και κατάλληλη ενημέρωση, θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό η επιλογή του κατάλληλου σχολείου, το οποίο δίνει προτεραιότητα πρωτίστως στις ανάγκες του παιδιού, έχει μεγάλη σημασία.

 

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:25

‘’Διαζύγιο ή μήπως.. όχι;’’

Written by

ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΕ …..ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Στην επιστήμη της χημείας κάθε χημική αντίδραση για να συμβεί σωστά χρειάζονται «κανονικές συνθήκες» όπως μάθαμε από το δημοτικό ακόμα! Δηλαδή χρειάζεται το απαραίτητο «Κ.Σ.» όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται: «κανονικές συνθήκες». Δηλαδή συνθήκες κάτω από τις οποίες διευκολύνονται οι χημικές αντιδράσεις και οι συνθήκες αυτές βοηθούν ώστε, να «καταλύονται» τα στοιχεία προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση….! Δυστυχώς έτσι συμβαίνει και στο διαζύγιο!